Les petites i mitjanes empreses són més favorables a la independència, segons Pimec

  • El president de la patronal té constància de ben pocs casos de multinacionals posicionades en contra

VilaWeb
Redacció
21.10.2012 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Pimec, Josep González, creu que les petites i mitjanes empreses són més favorables a la independència que no les grans corporacions, tot i que la majoria de multinacionals instal·lades a Catalunya encara no s’hi han pronunciat. De fet, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que tenen constància de ben pocs casos de grans empreses posicionades en contra.

González ha afegit que entre els empresaris catalans hi ha un sentiment de ‘greuge que marcarà aquestes eleccions’ i de necessitat de canviar la situació de l’economia, tot i que encara no té xifres del posicionament del sector sobre la secessió. En aquest sentit, ha informat que ha encarregat una enquesta per saber-lo.

‘Ens queixem d’una contribució excessiva a la resta de l’estat i això ens afecta econòmicament’, com la demora de l’eix ferroviari mediterrani i la falta d’inversió a les carreteres catalanes, cosa que repercuteix negativament en les empreses.

Sobre les relacions econòmiques amb Espanya, el president de Pimec ha posat en relleu que el 53% de la producció catalana correspon a exportacions, tot i que la dependència amb Espanya continua essent important.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any