Baumgartner supera també el rècord de YouTube amb el salt estratosfèric

  • Apareix en vídeo una gravació feta des del casc del saltador

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’austríac Felix Baumgartner va superar la fita que s’havia proposat: batre el rècord de salt en alçada, deixant-se caure des de més de 39.000 metres, i trencar la barrera del so sense cap mena de suport mecànic, cosa mai no aconseguida abans. Però també va batre el rècord històric de visionats a YouTube. Segons que explica Google en el seu bloc el salt va ser seguit en directe i de forma simultània per vuit milions de persones, una xifra mai abans assolida.

Abans de saltar es va envolar amb globus fins a l’estratosfera terrestre dins una càpsula pressuritzada de 1.315 quilos i es va llançar en caiguda lliure des de 39.000 metres: va assolir una velocitat de caiguda de més de mil quilòmetres l’hora i va trencar la barrera del so.

El saltador, de quaranta-tres anys, ja va ser, el 2003, el primer de travessar la Mànega equipat amb una ala de fibra de carboni, també en un salt en caiguda lliure.

Baumgartner s’havia preparat durant molts anys amb la idea de superar les marques establertes pel coronel nord-americà Joe Kittinger fa mig segle.

La prova també ha servit per a fornir dades científiques amb vista a millorar la seguretat dels viatges espacials i a desenvolupar procediments de fugida d’una nau espacial a gran alçada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any