L’objectiu de Wert ‘d’espanyolitzar els catalans’, al Financial Times

  • El prestigiós diari recorda que el 2009 el govern 'va aprovar una llei per protegir el català a les escoles' · I recull les dades del CEO, segons les quals el 74% dels catalans estan a favor d'un referèndum

VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 11:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les declaracions del ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, en què deia que l’interès del govern era el d’espanyolitzar els alumnes catalans’ ja han rebotat a la premsa internacional. El Financial Times ha publicat aquest article, en què alerta de la tensió creixent entre Catalunya i Espanya per causa de les polèmiques declaracions del ministre.

El diari remarca que les paraules de Wert arriben en un context preelectoral a Catalunya i enmig d’un gran auge de l’inpendentisme. De fet, recull les dades del CEO, segons les quals el 74% dels catalans estan a favor de fer un referèndum sobre la independència. Finalment, avisa, en relació a les paraules de Wert, que l’any 2009 el govern ‘va aprovar una llei per protegir el català a les escoles’.

Wert veu ‘problemes mentals’ en les crítiques a les seves declaracions

Lluny de matisar les seves pròpies declaracions, el ministre hi ha insistit aquest matí en una entrevista a Onda Cero: ‘Com a representant del govern espanyol m’interessa que [els alumnes] comparteixin l’orgull de ser espanyols i catalans. Si això escandaliza algú o el fa pensar en el passat, o en el franquisme, és que té un problema de categories mentals’, i encara ha afegit que ‘de tant en tant val la pena remoure les aigües del discurs sobiranista’.

Les paraules de Wert han estat fortament criticades per la comunitat educativa i també pels principals partits catalans.

Informació relacionada:

Wert veu ‘problemes mentals’ en les crítiques a les seves declaracions

Wert es destapa i rep crítiques de la comunitat educativa

Wert: ‘El nostre interès és d’espanyolitzar els alumnes catalans’

Un acudit del 1937 ja caricaturitzava l’intent de l’estat d’espanyolitzar Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any