El PP perdria el poder al País Valencià, segons un sondatge d’El País

  • Compromís i EUPV sumarien més diputats que el PSPV, que s'enfonsa · UPyD entraria a la cambra

VilaWeb
Redacció
09.10.2012 - 08:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si avui hi hagués eleccions a les Corts Valencianes el PP perdria la majoria absoluta i també les opcions de continuar governant a la Generalitat, segons un sondatge de Metroscopia que avui publica el diari El País. El PP perdria 13 escons, dels 55 actuals a 42, i el PSPV també s’enfonsaria, perdent 8 escons més (de 33 a 25). En canvi, Compromís i EUPV obtindrien 13 diputats cadascú, més del doble dels que tenen ara, i en sumarien un més que no els socialistes. A més, UPyD entraria a la cambra amb 6 escons.

Amb aquests números, el PP no tindria opcions de sumar els 50 diputats de la majoria absoluta, ni tan sols amb UPyD. Sí que seria factible una majoria d’esquerres, amb els diputats de PSPV, Compromís i EUPV, que sumarien 51 escons.

La crisi, la desocupació, els problemes en el sistema educatiu i els casos de corrupció, són els tres principals problemes del País Valencià que els sondejats han assenyalat, i són els que passarien factura al govern del PP.

L’enquesta s’ha fet amb una mostra de mil entrevistes fetes entre l’1 i el 5 d’octubre, amb un marge d’error del 3,2%. Diu que si hi hagués eleccions ara la participació baixaria cinc punts respecte dels últims comicis i es situaria al voltant del 65%. A més, el vot en blanc pujaria sis punts més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any