El govern català ajorna el pagament de concerts perquè no arriben els diners de Madrid

  • La Generalitat continua sense rebre 560 milions del fons de liquiditat · Confia a rebre'ls la setmana que ve per poder pagar els concerts

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2012 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya continua sense rebre els 560 milions d’euros del fons de liquiditat autonòmic, i aquest retard ha fet que no s’hagin fet aquest mes els pagaments de concerts sanitaris, educatius i socials, tal com va passar el mes de juliol passat. El govern diu que intentarà fer aquest pagament tan aviat com sigui possible, però que això depèn de la transferència dels diners d’aquest fons que ha de fer el govern espanyol.

Fa una setmana, el conseller d’Economia, Andreu MasColell, va demanar al govern espanyol que lliurés a Catalunya 560 milions del fons perquè eren imprescindibles per pagar despeses corrents de la Generalitat al setembre. Mas-Colell va garantir el pagament de les nòmines del setembre però no la resta de pagaments, com les activitats concertades.

I va explicar que el govern espanyol preveia fer arribar aquests diners aquesta matixa setmana, recordant que era urgent, per poder pagar a temps: Millor dilluns que dimarts‘.

Aquesta setmana finalment no han arribat aquests diners i el govern confia que sí que ho facin la setmana vinent. Catalunya va rebre fa més d’una setmana 400 milions del fons de liquiditat per pagar venciments de deute.

Mas-Colell va recordar que el fons de liquiditat no és un regal, sinó un crèdit que caldrà tornar amb interessos de mercat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any