ERC i Solidaritat provaran de pactar demà la coalició independentista

  • Solidaritat envia una carta als republicans perquè la decisió es tanqui demà mateix i perquè la reunió es faci al parlament

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 09:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha enviat una carta a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, amb les condicions que posen per celebrar la reunió de demà entre totes dues formacions per mirar de pactar una coalició per al 25 de novembre. Solidaritat vol que la reunió es faci al matí al parlament, i no a la tarda a la seu d’ERC, tal com proposaven els republicans; i demana que la reunió no s’acabi fins que s’acordi la coalició o fins que es desestimi definitivament.

ERC va convocar per carta els representants de Solidaritat, la CUP, Reagrupament Independentista i Democràcia Catalana a reunir-se demà a la tarda a la seva seu. Solidaritat ja ha confirmat que hi assistiria, amb aquestes condicions: que la reunió sigui a les dotze del migdia demà al parlament; que hi hagi com a màxim tres negociadors per cada partit (Solidaritat hi enviarà López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell) i que la reunió no s’acabi fins que hi hagi un acord sobre la coalició o fins que es decideixi que no és possible de bastir-la.

Ara, la CUP, Reagrupament i la formació de Joan Laporta encara no han dit res. Fonts de Reagrupament han comentat a VilaWeb que no han rebut la carta que els republicans asseguren haver enviat.

Esquerra, que convoca la reunió, ha matisat que la carta que va enviar no demanava formalment la formació d’una coalició electoral independentista amb vista a les eleccions del 25-N, sinó una reunió per a abordar vies de col·laboració entre totes les formacions. 

Guia sobre una possible coalició independentista. Beneficis i perjudicis per a Esquerra, Solidaritat, CUP i Reagrupament d’una candidatura unitària amb vista a les eleccions del 25 de novembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any