Compartir llibres de text ‘de pares a pares’

  • Pirates de Catalunya obre un portal de descàrregues de llibres de text i de materials pedagògics

VilaWeb
Redacció
18.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el recent congrés de partits pirata europeus, tingut a Cornellà de Llobregat, Pirates de Catalunya va proposar d’organitzar un portal de descàrrega de llibres de text i de materials didàctics. Doncs ara s’acaba d’activar Parents to Parents, amb vincles P2P que permeten a les famílies de descarregar i compartir llibres de text i materials didàctics.

És la resposta dels pirates a l’estatística que diu que aquest curs un escolar de cada tres no podrà adquirir tots els llibres.

Coincidint amb l’obertura de les aules, el portal s’ha activat amb vincles directes a materials de primària, de secundària i de batxillerat. També convida tots els interessats a millorar l’educació perquè es donin d’alta a la web i la completin amb materials de la xarxa o de creació pròpia’ (formulari).

Gràcies a la col·laboració de pirates dels Països Baixos, Sèrbia i Txèquia, hom podrà accedir als continguts i fitxers àdhuc en cas d’un possible blocatge de la web per les autoritats espanyoles, en aplicació de la llei Sinde-Wert. ‘Els Pirates defensem l’accés a la cultura i al coneixement, perquè entenem que és un requisit indispensable en qualsevol estat democràtic… I recordem que descarregar fitxers d’internet és completament legal.’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any