Carretero aposta per una gran coalició independentista encapçalada per CiU

  • El president de Reagrupament creu que és el moment de convocar unes eleccions anticipades de caire plebiscitari

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.09.2012 - 12:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Carretero, president de Reagrupament, creu que després de la massiva manifestació d’aquest Onze de Setembre, ara és moment ‘de convocar unes eleccions anticipades amb caire plebiscitari per referendar que Catalunya vol anar cap a l’estat propi’. Unes eleccions en les quals aposta perquè hi hagi una gran coalició independentista ‘que hauria de pivotar al voltant del partit més gran, Convergència’.

Una coalició que hauria d’aplegar, al seu parer, tots aquells partits ‘l’objectiu dels quals sigui tenir un estat lliure per damunt de qualsevol altra consideració’. Carretero explica a VilaWeb que Reagrupament ha tingut vàries reunions amb Esquerra i també amb la CUP per explorar aquesta possibilitat, i que espera parlar també amb CiU i altres formacions.

‘La manifestació ha posat en evidència, per qui encara no ho tenia clar, que el paradigma a Catalunya ha canviat; i les properes eleccions han de servir per decidir si Catalunya forma un estat o no’, diu Carretero, que apunta que en aquests comicis hi hagi dos blocs: ‘el dels qui volen la unió amb Espanya, els unionistes, i el dels qui volen un estat propi, els independentistes’.

‘El nostre full de ruta no ha canviat –continua Carreterro–. Ja vam plantejar les eleccions passades com a plebiscitàries, però la nostra idea no va reeixir. Bé, han passat dos anys, i la situació ha canviat. Entenem que ara toquen eleccions anticipades perquè tots els partits es pronunciïn sobre la situació que ha generat la voluntat del poble de Catalunya. Si això, a més, va en una gran coalició, millor. Però en tot cas, nosaltres pensem que hi ha d’haver un nou parlament que, si s’escau, comenci el camí cap a la independència. I entenem que això només es pot fer un parlament majoritàriament independentista que proclami la independència i, a partir d’aquí, fer camí’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any