El govern espanyol aprovarà més retallades, si perilla l’objectiu de dèficit d’enguany

VilaWeb
Redacció
08.08.2012 - 09:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol adoptarà noves mesures d’ajust, si perilla l’objectiu de dèficit del 6,3% del producte interior brut (PIB), segons el pla pressupostari 2013-2014 enviat a la Comissió europea el 3 d’agost. ‘Si es mantenen elements que posin en perill la consecució d’aquest objectiu, el govern aprovarà noves mesures d’ajust’, diu el document. Tot i amb això, també assegura que, en conjunt, les mesures addicionals ja aprovades indiquen un ferm compromís de garantir el compliment de l’objectiu de dèficit del 6,3% del PIB imposat a tota l’administració pública.

També recorda que el pressupost del 2012 fa un important esforç d’ajust fiscal, basat en una ‘rigorosa política d’austeritat en la despesa i en les mesures d’augment d’ingressos’ amb l’objectiu de reduir el dèficit públic i d’arribar a l’objectiu d’estabilitat presupostària.

També reconeix que s’ha vist obligat a aprovar les mesures d’ajust del 14 de juliol, per valor de 65.000 milions d’euros, atesa la magnitud de la crisi econòmica.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any