La portada de ‘Il Giornale’ enfurisma els alemanys

  • Hi apareix la presidenta Angela Merkel fent la salutació nazi sota el títol 'Quart Reich'

VilaWeb
Redacció
07.08.2012 - 15:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portada del diari italià ‘Il Giornale‘ ha causat molt de rebombori a Alemanya. A la imatge apareix la cancellera Angela Merkel amb un gest que recorda la salutació nazi, acompanyada del titular ‘Quart Reich’. Una portada que ha enfurismat els polítics alemanys.

L’editorial que acompanya la fotografia argumenta que mentre que Alemanya ha guanyat, Itàlia, Europa i l’euro han perdut. ‘Des d’ahir, Itàlia ja no forma part d’Europa. Ara forma part del Quart Reich’, diu el text del diari, propietat dels germans de l’ex-president Silvio Berlusconi.

El diari també critica el primer ministreitalià, Mario Monti, que va reemplaçar Berlusconi, per no fer prou front a Alemanya. El compara amb el primer ministre britànic Neville Chamberlain, quan va declarar el 1938 que havia ‘garantit la pau del nostre temps’ després de reunir-se amb Adolf Hitler.

La portada de ‘Il Giornale’ arriba pocs dies després de les declaracions de Mario Monti al diari Der Spiegel, on va mostrar-se preocupat per l’augment del sentiment anti-alemany a Itàlia, i demanava a Alemanya menys rigidesa als estats del sud d’Europa.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any