Un jutge ordena a l’Ajuntament de València que retiri el títol de batlle honorífic a Francisco Franco

  • L'equip de govern de Barberà, que s'hi havia negat en ple, ara diu que acatarà la sentència

VilaWeb
Redacció
31.07.2012 - 16:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament de València haurà de retirar el títol de batlle honorífic al dictador Francisco Franco. Així ho ha ordenat el jutjat del contenciós administratiu número 5 de València, que ha acceptat el recurs que havia presentat el portaveu del grup municipal de Compromís, Joan Ribó, contra l’acord del ple del 29 de juliol de l’any passat en què es va desestimar una moció d’aquesta formació perquè es fes la retirada del títol de batlle honorífic a Franco.

El tinent de batlle de València Alfonso Grau ha anunciat en un comunicat que compliran la sentència ‘en els termes que s’indica’ i ha volgut justificar que votessin contra la moció de Compromís perquè trobaven que en aquell moment era innecessari.

El títol de batlle honorífic de València fou concedit a Franco l’1 de maig de 1939, poc després del final de la guerra del 1936-1939, en un ple municipal. Compromís demanava que s’anul·lés l’acord d’aquell ple perquè la no-aplicació correcta de la llei de la memòria històrica vulnera l’article 9 de la constitució espanyola, que regula el compliment de la legislació vigent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any