L’oposició contra Eurovegas es fa sentir a la Boqueria

  • Agricultors del Delta del Llobregat traslladen al mercat barceloní la defensa de la producció de proximitat

VilaWeb
Redacció
28.07.2012 - 20:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes d’agricultors del Delta del Llobregat que subministren fruita i verdura al mercat de la Boqueria de Barcelona han protestat avui davant del recinte contra el projecte d’Eurovegas. Convocats per la plataforma ‘Aturem Eurovegas‘, els agricultors alerten que les seves produccions es troben amenaçades de mort pel complex del magnat Sheldon Adelson. A més, lamenten que la Generalitat vulgui ‘suplantar una societat que s’havia centrat en l’esforç i l’estalvi, la petita empresa i l’emprenedoria per l’especulació i el joc’.

Els agricultors insisteixen que la seva producció permet abastir Barcelona de productes de proximitat, i que la terra que cultiven és un paisatge únic a la comarca. També recorden que els terrenys que s’expropiarien al parc agrari del Baix Llobregat no són urbanitzables d’acord amb la planificació actual, de manera que aquesta hauria de ser modificada.

Publicació gratuïta sobre el Delta i l’entorn d’Adelson

L’acció d’avui és una més de la campanya contra Eurovegas engegada per la plataforma, que aplega diverses entitats ecologistes. Una altra de les accions que ha tingut lloc aquesta setmana és la distribució de 100.000 exemplars gratuïts d’una publicació especial editada juntament amb el setmanari La Directa. La publicació consta de dues parts: ‘Salvem el Delta del Llobregat‘ (pdf), amb informació sobre el Delta del Llobregat, la seva riquesa ambiental i laboral i sobre l’impacte que suposaria la construcció del macro-projecte; i ‘Les cartes marcades de Sheldon Adelson‘ (pdf), amb reportatges sobre l’entorn del magnat. ‘Hem parlat amb treballadors sense drets laborals a Las Vegas Sands i hem tingut accés als documents que són la base de la investigació del Departament de Justícia dels Estats Units per suborn a funcionaris públics’, expliquen els autors de la publicació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any