Mas-Colell demana que les autonomies es beneficiïn de la pujada de l’IVA

  • Se solidaritza amb la línia del govern espanyol però adverteix que no acceptaran una recentralització

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.07.2012 - 18:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit que l’executiu català se sent solidari amb la línia de treball del govern espanyol que cal per la consolidació de l’euro. Tot i això, ha volgut advertir que el govern català serà inflexible amb qualsevol intent de recentralització perquè aixpo no tindria res a veure amb la crisi. El conseller ha aprofitat per demanar a Rajoy que compensi les autonomies amb el repertiment dels beneficis de la pujada de l’IVA. Creu que sinó es crearà una situació perjudicial perquè la Generalitat, com la resta d’actors econòmics, haurà de pagar més IVA.

Mas demana unitat a Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat avui als catalans a la unitat, esperant a saber els detalls i les conseqüències de les mesures econòmiques anunciades pel govern de Mariano Rajoy. ‘Ens convé fer pinya per superar les circumstàncies que tenim a nivell de país. A Madrid anuncien noves mesures per intentar trampejar la situació i sobresortir reforçats. Veurem què donen de si aquestes mesures pròximament’, ha declarat.

Ortega diu que la retallada de la paga extra de nadal no s’acumularà a la retallada del govern català

D’una altra banda, la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha dit que als funcionaris catalans no se’ls sumarà la supressió de la paga de Nadal anunciada per Rajoy a les retallades en els complements que des de la Generalitat ja es van aprovar, com ara la supressió de la paga extra d’estiu. Segons Ortega, falta saber la lletra petita de les mesures però diu que el govern no les aplicarà totes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any