Un estiu més s’engega la formació des de la perspectiva de gènere

  • Comença el Seminari d’estiu de Justa Revolta ‘Crisi i gènere: analitzant el context actual i buscant alternatives’

VilaWeb
Marta Puigdellívol
04.07.2012 - 23:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més el col·lectiu antisexista de Sabadell, Justa Revolta, organitza un seminari d’estiu. Enguany la temàtica del seminari reprendrà el lema de la campanya anual ‘No cosirem les vostres retallades’ mantenint així l’eix temàtic sobre gènere i crisi. Les sessions es realitzaran cada dijous de juliol a les 19.30 al Casal Independentista Can Capablanca.

Agenda del seminari

El seminari d’estiu comença aquest dijous 5 de juliol amb el passi del documental ‘Who’s counting’ i posterior debat. El documental dirigit per Terre Nash, sota el títol ‘Qui compta? Marilyn Waring a sexe, mentides i economia global’ tracta sobre les idees i reflexions de l’economista Marilyn Waring i la seva proposta d’alternativa econòmica mundial.

La segona sessió del seminari, que es realitzarà el 12 de Juliol tractarà sobre ‘Estratègies col·lectives davant la crisi’ mitjançant una xerrada a càrrec de Verònica Orellana, membre del Sindillar -sindicat de treballadores i cuidadores de la llar- el primer de l’Estat espanyol.

Posteriorment, el dijous 19 de juliol es realitzarà una nova xerrada a càrrec d’Àngels Martínez Castells, sobre la temàtica de l’article ‘La crisi en femení i plural’. La coautora de l’article analitzarà al llarg de la xerrada els efectes de gènere de la crisi, al mateix temps que exposarà quines són les possibles accions i solucions alternatives davant la situació actual.

La cloenda del seminari s’esdevindrà el dijous 26 de juliol amb la xerrada sobre ‘Crisi, gènere i immigració’ a càrrec de Sara Cuentas, directora de la Fundació INDERA. A mode de tancament, el mateix dijous 26, es realitzarà un taller participatiu a través del qual es puguin reforçar aquelles idees i conceptes que hagin anat sorgint al llarg de les sessions del seminari, amb l’objectiu d’aprofundir i debatre sobre les possibles alternatives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any