El govern espanyol preveu la supressió de la Mancomunitat

  • La Diputació gestionaria servicis que ara ofereix l'ens comarcal

VilaWeb
Redacció
30.06.2012 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Estat d’Administracions Públiques del govern espanyol, Antonio Beteta, ho anunciava aquesta setmana: el govern espanyol preveu suprimir les mancomunitats de municipis i tornar a les diputacions competències de cara als municipis menuts que no puguen gestionar alguns servicis. Segons Beteta, la nova llei que  regularà les administracions locals ha d’estar a punt enguany, i s’aplicarà independentment que hi haja acord amb altres formacions polítiques o no.

La mesura anunciada ha estat criticada de manera immediata pels partits representats actualment en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Per al PSOE la decisió demostra el desconeixement que del valor i utilitat de les mancomunitats té el PP, i també la visió decimonònica de l’estat. La supressió aniria lligada, segons els socialistes, al desballestament de l’estat del benestar i a la centralització que efectua el PP amb l’excusa de la crisi econòmica.

Des de Compromís, el portaveu a la Mancomunitat, Julià Engo, ha ressaltat l’efectivitat dels servicis que aporta un ens com la Mancomunitat per la seua proximitat i integració en un àmbit molt més natural que no les províncies. A més del sentit de cohesió econòmica i cultural que aporta, té ‘un cost molt inferior a altres entitats’.

El president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, del PP, s’ha mostrat preocupat per les informacions sobre la intenció de suprimir les mancomunitats, entre les quals la que ell presideix. N’ha defensat la utilitat, i ha plantejat fer un front comú amb les altres mancomunitats valencianes de cara a proposar una postura unitària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any