Felip Puig suspèn a última hora la seva visita a Sabadell

  • El Conseller d’Interior tenia previst assistir a la presentació del nou llibre del periodista sabadellenc Xavier Vinader però l’organització d’una concentració de protesta el va fer finalment suspendre la visita

VilaWeb
VilaWeb
Oriol Sorolla
27.06.2012 - 18:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presentació del nou llibre del periodista sabadellenc Xavier Vinader, ‘Quan els obrers van ser els amos’, dedicat a la vaga general de Sabadell del 1976, venia ahir acompanyada de polèmica, en fer-se pública l’assistència a l’acte del Conseller Felip Puig. En un primer moment es desconeixia si havia estat el mateix Vinader qui l’havia convidat o bé havia estat iniciativa del propi Puig, tanmateix la resta de ponents se’n van assabentar pocs dies abans i alguns d’ells van mostrar la seva disconformitat. Finalment la logística de seguretat exigida pel Conseller per assistir a l’acte, davant de possibles incidents per la concentració convocada contra la seva presència a la ciutat, li va fer suspendre la visita.

Segons ha pogut saber Vilaweb Sabadell va ser l’editor del llibre qui va convidar personalment a Felip Puig a assistir a l’acte, qui, per la seva banda, es va mostrar molt interessat en aparèixer al costat de Vinader, demanant fins i tot, dir unes paraules durant la presentació. Aquest mitjà, però, no ha pogut confirmar quin era el posicionament de Vinader davant la presència del Conseller a l’acte. Fonts de la Fundació Bosch i Cardellach, organitzadora de l’acte, van arribar a qualificar ‘d’esperpèntica’ la possible assistència de Puig a la presentació d’un llibre que homenatjava les protagonistes de la vaga general de 1976 a la ciutat, i en el mateix acte, Xavier Domènech, autor del pròleg del llibre, va agraïr que finalment Puig no estigués a la sala recordant que durant la vaga general del passat mes de març es van produïr empresonaments i la detenció de més de 100 vaguistes.

Trucades policials a militants de la ciutat

Militants de diversos col·lectius i moviments socials de la ciutat han denunciat a Vilaweb Sabadell que la mateixa tarda de dimarts van rebre trucades als seus telèfons mòbils des de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra per alertar-los que finalment Puig no assistiria a l’acte i per advertir-los ‘que no volien que es produissin desordres durant la concentració’. Els Mossos també els van assegurar que tanmateix hi hauria un fort dispositiu policial amb diverses furgones d’ARRO i policies de paisà. Els militants en qüestió s’han mostrat ‘perplexos’ per aquestes trucades i han denunciat que la voluntat dels Mossos era ‘atemorir-los’. La concentració de protesta, que va aplegar una cinquantena de persones va realitzar-se sense incidents, tot i la presència d’un fort desplegament policial. Segons fonts de la Fundació Bosch i Cardellach, Puig havia exigit que es tallés el trànsit i s’acordonés els quatre carrers adjacents a la seu de la Fundació per tal de garantir la seva seguretat en cas d’assistir a l’acte.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any