Barberà esbronca una conductora d’autobús i li recrimina el sou que cobra

  • El vehicle duia uns adhesius amb el lema 'Rita no paga' per la vaga que feien els conductors

VilaWeb
Redacció
25.06.2012 - 19:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Representants del comitè d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) han revelat que la batllessa, Rita Barberá, va recriminar a una conductora de la companyia el sou que cobrava. Ho va fer en presència dels passatgers que esperaven que l’autobús reprengués la marxa, en una de les jornades de vaga convocades a final de la setmana passada.

Els fets van passar el cap de setmana, segons aquestes fonts del comitè d’empresa que cita Europa Press. Barberà es va molestar perquè a la porta de casa seva hi havia un autobús parat, en un punt on es realitza la regulació de la línia, i duia adhesius amb la inscripció de ‘Rita no paga’.

Barberà va sortir del cotxe oficial i va anar cap on era l’autobús. ‘Es va adreçar a la conductora per dir-li cobrava més de tres mil euros davant dels passatgers’, han indicat des del comitè d’empresa. La conductora li va respondre que ‘no els cobrava pas, i que cap conductor no guanyava aquests diners’. A més, Barberá també li va recriminar que portés els adhesius, ‘de mala manera’, la qual cosa el comitè d’empresa no considera que es correspongui amb el seu càrrec.

Els representants dels treballadors creuen que a la batllessa ‘li molesta molt el fet que ens estiguem manifestant i reclamant el que se’ns deu’. Els treballadors han editat uns adhesius i samarretes amb el lema ‘Rita no paga els seus treballadors’. ‘Possiblement això li molesti més que no la vaga o la situació que denunciem.’

Des del comitè d’empresa de l’EMT han reiterat que ‘cap treballador no cobra 3.000 euros, a excepció dels caps i directius’, i han remarcat que han reptat diverses vegades el regidor encarregat d’aquesta àrea a que ho demostri. La plantilla té un sou net d’una mitjana d’entre 1.400 i 1.700 euros, en què es treballen festius, dissabtes i hores de nit, ha dit el comitè.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any