Campanyes a la xarxa contra el balafiament de la F-1 a València

  • Compromís i EUPV denuncien el malbaratament de diners públics en temps de retallades

VilaWeb
Redacció
20.06.2012 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les crítiques contra l’organització de la Fórmula 1 a València van en augment a mida que s’apropa el cap de setmana, que és quan tindrà lloc el Gran Premi d’Europa. Avui Compromís i EUPV han encetat sengles campanyes a internet per denunciar, sobretot, el cost que suposa per a la butxaca dels ciutadans. Compromís, a més, ha fet córrer l’etiqueta #CanvieF1Per, que s’ha situat entre les més utilitzades a Twitter.

Així, Compromís ha endegat una campanya amb què anima la gent a dir en què invertiria els diners públics de la F-1, que ascendeix a 170 milions d’euros des que es va començar a organitzar a la ciutat el 2008. A més, ha publicat un vídeo en què critica les mancances de la sanitat pública mentre es destinen diners públics a la F-1.

La Fórmula 1 la pagues tu‘, diu la campanya d’Esquerra Unida, que s’ha presentat avui a l’Ajuntament. EUPV denuncia el balafiament ‘que paguen tots els valencians’. Durant la presentació, han projectat el vídeo que ha fet la formació on es contraposa la inversió de diners públics a la F-1 amb els equipaments que s’han quedat pendents de fer per les retallades del govern. ‘Amb els 551 milions que s’han malbaratat amb aquest esdeveniment’, denuncien, es podrien haver construït més de cent escoles, una vintena d’hospitals o pagat 23.000 professors interins.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any