El PP suspèn cautelarment Antoni Pastor de tots els càrrecs públics

  • El batlle de Manacor Antoni Pastor (PP) va trencar ahir la disciplina de vot per defensar el català · La comissió de garanties balear demana al PP espanyol que el suspengui també de militància

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2012 - 22:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Antoni Pastor, diputat al parlament i batlle de Manacor, ha estat suspès cautelarment de tots els càrrecs públics per haver trencat la disciplina de vot del grup popular per donar suport a l’esmena a la totalitat del projecte de modificació de la llei de la funció pública (pdf). La comissió de drets i garanties del PP balear ha decidit que Pastor deixi de ser membre del grup popular al Parlament, regidor del grup municipal a Manacor i president de la junta local. A més, la comissió ha demanat l’obertura d’un expedient disciplinari i la suspensió de militància a la direcció espanyola del partit.

Precisament, avui el conseller de Presidència, Antoni Gómez, ha dit que Pastor hauria d’abandonar l’acta de diputat i considerar la seva continuïtat a la batllia de Manacor. Gómez diu que ‘el programa és el mateix i és ell qui ha canviat d’opinió’.

També la portaveu del grup parlamentari popular, Mabel Cabrer, ha dit que espera que Pastor actuï per voluntat pròpia perquè ‘no se sent còmode en el nostre partit perquè no comulga amb les nostres idees’.

En canvi, el president del Parlament, Pere Rotger, també del PP, ha reconegut que entén la posició de Pastor i està segur de que hi ha ‘molta gent dins del PP que pensa com ell’.

‘Esper que no m’expulsin, però no sé què pot passar’

En una entrevista de VilaWeb Pastor va dir ahir mateix que esperava que no l’expulsessin del partit, encara que no sabia què podia passar. Però Bauzá ja va dir que el portaria a la comissió de drets i garanties del partit perquè el sancionés. El fet és que l’oposició a les instruccions de la direcció ha exacerbat encara més el conflicte que fa mesos que corca el partit.

La resta del PP va votar contra aquesta esmena i contra la del PSIB, de manera que totes foren desestimades.

Pastor va dir que no podia votar pel ‘desprestigi de les Illes Balears’ i que per això havia trencat la disciplina de vot. Al passadís del parlament va assumir les conseqüències del seu gest; un gest inevitable, perquè la modificació de la llei ‘trencarà la pau social i l’estabilitat lingüística’ de les Illes, afermada des del 1986. També va avançar que, si en la tramitació de la llei hi havia concòrdia parlamentària, hi votaria a favor, fos quin fos el resultat. I sobre l’argument de la majoria del PP, va recordar que el programa electoral no deia enlloc que el català passaria de ser un requisit a un simple mèrit.

Els diputats de l’oposició duien llaços amb la senyera en senyal de suport a la llengua i contra el projecte de llei del govern.

La dirigent del PSIB-PSOE, Francina Armengol, va acusar el govern de Bauzá de crim cultural. Va esmentar els noms dels principals càrrecs del govern, que serien recordats a les Illes per un genocidi contra la llengua. Armengol va defensar l’esmena a la totalitat del seu grup i va anunciar que, si el PSIB guanyava les pròximes eleccions, una de les primeres mesures seria de tornar al consens lingüístic.

Per Nel Martí, diputat de PSM-IV-ExM Més per Menorca, la modificació de la llei ‘ataca frontalment l’oficialitat i la territorialitat de la llengua catalana’ i torna el català a una ‘situació d’indefensió’, com abans del 1986.

Més informació: Entrevista amb Antoni Pastor: ‘Esper que no m’expulsin, però no sé què pot passar’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any