Protestes als rectorats de la UAB i la UdG

  • A la UAB han ocupat una sala contra l'acomiadament de professors · A la UdG continuen les mobilitzacions contra les retallades

VilaWeb
Redacció
23.05.2012 - 10:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’estudiants i membres del comitè d’empresa han ocupat una sala del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per impedir que s’aprovés l’acomiadament de dos-cents professors. I és que els manifestants consideren que ha de ser el nou equip rector el que ha de gestionar les mesures aprovades pel consell de govern. Aquesta és la segona vegada que s’impedeix aquesta reunió, que ja va ajornar-se la setmana passada per la mateixa raó.

De fet, a la UAB hi haurà eleccions rectorals demà mateix, amb quatre candidats a ocupar el càrrec.

Però no és pas l’única protesta universitària d’avui. L’endemà de la vaga de l’ensenyament, un grup d’estudiants de la Universitat de Girona (UdG) n’ha ocupat el rectorat per contestar les retallades.

Aquest grup d’estudiants de la UdG ha barrat l’accés al rectorat amb contenidors i tanques per exigir que la universitat es planti contra les retallades. N’hi ha que han passat la nit a l’edifici i diuen que s’hi tancaran indefinidament fins que la universitat no s’avingui a aplicar uns mínims contra els ajustos, com ara no acatant les retallades o congelant taxes.

En aquest moment representants de la institució miren de negociar amb els estudiants perquè obrin les portes del rectorat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any