Un encausat per falsedat comptable presidirà Bancaixa

  • José Luis Olivas, efímer ex-president de la Generalitat, va dimitir ahir en un consell d'administració

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actual vice-president de Bancaixa, Antonio Tirado, serà el substitut de José Luis Olivas, efímer ex-president de la Generalitat Valenciana i president de Bancaixa. Olivas va presentar la dimissió ahir a la vesprada en un consell d’administració extraordinari.

Olivas ja va haver d’abandonar al novembre el càrrec de vice-president executiu de Bankia, arran de la intervenció del Banc de València, que també presidia ell. Quant a Tirado, que va ser batlle de Castelló els anys vuitanta, i també figura en la demanda del Banc de València contra els antics gestors per falsedat comptable, administració deslleial i delicte societari.

En efecte, dilluns passat la junta d’accionistes del Banc de València va aprovar de presentar una acció social de responsabilitat contra els ex-presidents Olivas i Aurelio Izquierdo, l’ex-vice-president Antonio Tirado i l’ex-conseller delegat Domingo Parra. Es tracta d’una acció als tribunals per a rescabalar la societat per danys i perjudicis causats arran de la gestió de l’antiga direcció.

Notícia relacionada: Bankia: un despropòsit financer alimentat per uns polítics irresponsables

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any