Martin Schulz avisa Syriza que refusar l’acord del rescat porta a la sortida de l’euro

  • El president de l'Eurocambra ha afirmat, sense citar la formació, que 'prometen alleujament, però conduiran el país a la destrucció'

VilaWeb
Redacció
18.05.2012 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Parlament Europeu, el socialista alemany Martin Schulz, ha avisat als ciutadans grecs en un discurs a Atenes que l’incompliment de l’acord pactat amb la UE sobre el rescat financer ‘tan sols pot conduir Grècia a la sortida de l’eurozona’. ‘Els que no accepten el memorandum però volen quedar-se a la eurozona tenen una esparança falsa’, ha dit Schulz sense citar especificament la coalició de l’esquerra radical, Syriza, i ha afegit: ‘Prometen alleujament, però conduiran el país a la destrucció’.

‘La dura realitat és aquesta: les mesures d’austeritat i les reformes estructurals no es poden eludir’, ha dit Schulz. ‘Cap país no desblocarà el pròxim tram del pla de rescat de 130.000 milions d’euros si el pròxim govern grec no respecte els compromisos que ja s’han pactat’.

Schulz s’afegeix a la ronda de declaracions de les principals autoritats europees i del Fons Monetari Internacional per advertir Grècia de les conseqüències de l’incompliment de les condicions del pla de rescat. La convocatòria de la repetició de les eleccions han obert un període d’incertesa per la possible victòria de la formació de l’esquerra radical, que refusa el memorandum, segons indiquen totes les enquestes. Els dos partits tradicionals, Nova Democràcia i PASOK, han redoblat els missatges d’alerta sobre les conseqüències d’una sortida de l’eurozona.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any