Un miler de banderes neonazis i dos detinguts

  • Sabadell ha estat el punt de partida per la investigació i desmantellament d’una xarxa de distribució de material que atempta contra els drets fonamentals

VilaWeb
Redacció
11.05.2012 - 16:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa un any i mig la fiscalia contra delictes de l’odi i la discriminació va començar una investigació després d’un concert neonazi que es va fer a la zona hermètica de la ciutat. Les cançons que s’hi van entornar van constituir un delicte, però no només això, es va detectar l’existència d’un canal de distribució d’aquesta música mitjançant una xarxa d’empreses que utilitzaven vies comercials legítimes tant a nivell espanyol com internacional cap a Alemania, França i països de Amèrica del Sud.

Aquesta setmana han estat detinguts a Madrid dos dels responsables de repartir aquesta continguts que inciten la violència i han estat acusats d’un delicte d’associació il·lícita, contra les llibertats i els drets fonamentals de les persones.

En l’operació els agents també s’ha dut a terme tres registres a les seus d’empreses investigades i s’ha confiscat abundant material neonazi: material informàtic, un miler de banderes neonazis, un centenar de braçalets amb l’esvàstica i la creu celta i una vintena de caixes amb marxandatge amb simbologia nacionalsocialista.

Una bona noticia doncs per la convivència, tot i que la operació segueix oberta i no es descarten més detencions en els propers dies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any