L’estudi d’un advocat sobre #novullpagar posa en qüestió les infraccions que apunta el govern

  • L'advocat Lluís Gibert ha redactat un extens informe sobre els arguments legals i l'inexistència d'infraccions en l'acció de no pagar els peatges

VilaWeb
Redacció
29.04.2012 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocat Lluís Gobert ha redactat un extens informe jurídic sobre l’acció d’insubmissió als peatges de la campanya #novullpagar, que ha publicat l’associació Ara o mai, i que analitza el plantejament de l’amenaça de sancions que fa la Generalitat contra els conductors.

A l’informe, Gibert explica que ‘hi ha una falsedat evident en el comiunicat del govern, en quant a la quantitat de la sanció, en tant que l’article 67 de la Llei preveu que les infraccions lleus seran sancionades amb una multa de fins a 100 euros, és a dir, els 100 euros no son una sanció mínima, sinó màxima’. Afegeix que ‘no es pot afirmar de forma rotunda que hi hagi cap infracció del Reglament en quan a la negativa a pagar peatges i per tant, l’anunci de sancions al respecte seria totalment erroni’.

I continua: ‘Si trobem un senyal de restricció de pas, òbviament, hem de parar, però un cop hem parat, la llei no ens diu que estiguem obligats a fer res més. Se’ns diu que no podem reprendre la marxa fins haver complert amb la finalitat que establia el senyal’. I ‘negar-nos a pagar els diners no està tipificat en cap article del Reglament de Circulació com a infracció, i per tant, no és sancionable’.

‘Un cop aturats i havent complert amb la senyalització, hem de continuar la nostra marxa, si no volem incórrer en una infracció a les persones, o danys als béns (article 9.1). Per tant, la nostra obligació és continuar la marxa, ja que sinó estem molestant els altres usuaris. Però és clar, tenim la barrera al davant, i per tant, el peatge ens ha d’aixecar la barrera per tal de poder complir amb la nostra obligació.’

Editorial de Vicent Partal: ‘Un error monumental del govern’

ERC i SI carreguen contra les amenaces del govern per la campanya #novullpagar

La guàrdia civil multa un conductor per no voler pagar al peatge de Sagunt

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any