El Suprem, contra l’ús preferent del català a l’Ajuntament de Barcelona

  • Manté la suspensió del Superior de Justícia d'uns articles del reglament d'ús de l'Ajuntament de Barcelona

VilaWeb
Redacció
16.04.2012 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra la interlocutòria del Superior de Justícia de Catalunya que va suspendre uns quants articles del reglament d’ús del català de l’Ajuntament de Barcelona. Així, doncs, el Suprem manté la suspensió d’aquests articles argüint que l’ús preferent del català podria causar un perjudici irreparable a l’espanyol.

Així, es mantenen sense efecte diversos articles d’aquest reglament, que el grup municipal del PP va portar als jutjats pel fet que el català fos considerada llengua preferent en alguns articles.

Arran de la resolució del TSJC, els grups municipals de CiU, PSC i ICV van aprovar a instància d’ERC una declaració institucional defensant el reglament d’ús del català al consistori, a la qual es va oposar el PP. La moció deia que el reglament aprovat el 5 de febrer de 2010 respecta els drets individuals i els usos lingüístics dels ciutadans, dels treballadors i dels càrrecs electes.

El president del grup d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha recordat que la suspensió dels articles del reglament suposen un greu atac al català i a la relació de l’ajuntament amb el ciutadà. Així per exemple, ‘en la relació amb l’ajuntament, els ciutadans no tindran garantida l’atenció en català igual que les ofertes de les empreses que es presentin a concursar no tindran per què ser en català, de la mateixa manera que els productes amb els que es presentin no tindran l’obligació de ser etiquetats en català’.

En la comissió de cultura de demà Portabella demanarà als grups municipals que es ratifiqui novament el reglament d’ús del català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any