Vila d’Abadal vol que Unió es posicioni a favor de la independència en el pròxim congrés

  • El batlle de Vic disputarà la presidència d'UDC a Duran i Lleida

VilaWeb
Redacció
27.03.2012 - 12:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, aspirant a candidat a la presidència d’Unió Democràtica de Catalunya, ha dit que UDC ha d’anar ‘més enllà’ del gir independentista que ha fet Convergència en el congrés d’aquest passat cap de setmana. El congrés d’Unió serà al maig i Vila d’Abadal ha dit a Europa Press que el partit haurà de ‘fer un posicionament clar cap a un estat propi’.

Aquest ‘més enllà’ que defensa passa perquè, en la ponència del congrés, Unió destaqui que el futur estat català haurà de néixer totalment independent i amb plena sobirania respecte a Espanya. Ha afegit que el model que tenia UDC als anys 30, el d’una confederació d’estats ibèrica, havia caducat.

Per Vila d’Abadal, el gir independentista de CDC és ‘la solució lògica d’un partit nacionalista’ i respon ‘a la lògica d’un partit que escolta les seves bases i allò que passa a Catalunya’. Per això ha insistit: ‘Hi ha un moviment social cada cop més fort a favor d’un estat propi, de la independència de Catalunya, i els partits han de posicionar-se’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any