Els sindicats denuncien coaccions als treballadors per la vaga

  • CC OO i UGT fan llistes d'empreses denunciades i fan córrer l'etiqueta #piquetempresarial · L'Intersindical Valenciana edita 'l'argumentari esquirol'

VilaWeb
Redacció
27.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats denuncien, des de poc després de convocada la vaga general del 29 de març, coaccions i amenaces d’empresaris als treballadors perquè no facin vaga. Aquests últims dies les xarxes socials van plenes de missatges de denúncia, sota l’etiqueta #piquetempresarial, i els sindicats han fet campanya per explicar com s’han de denunciar els casos de coacció.

Avui al matí CC OO i la UGT, ensems amb més entitats i sindicats, acudiran a Inspecció de Treball a presentar una denúncia contra les empreses que posen impediments a l’exercici del dret de vaga dels treballadors.

CCOO de Catalunya convida a denunciar qualsevol cas de pressions i amenaces a la seva pàgina web especial per la vaga de dijous. ‘Et pressionen perquè no facis vaga? Denuncia-ho‘ diu la seva campanya, que també va acompanyada de vídeos.

Per la seva banda, la UGT de Catalunya elabora l’anomenat ‘llistat de la vergonya‘, a partir de les denuncies rebudes contra empreses que pressionen els seus treballadors per evitar que secundin la vaga. El sindicat també ofereix un formulari a disposició dels treballadors que vulguin denunciar la seva empresa. També han fet vídeos divulgatius de la campanya.

L’Intersindical Valenciana també ha engegat una altra iniciativa en la línia de contrarestar la força de l’empresari davant dels treballadors. ‘Raons per a NO fer vaga: argumentari esquirol‘ és un llistat de dotze punts per desmentir els arguments habituals dels que no volen fer vaga.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any