El govern espanyol fa llista dels ajuntaments que no pengen la bandera espanyola per prendre represàlies

  • Els advocats de l'estat estudien cas per cas

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.03.2012 - 18:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol està recopilant dades dels ajuntaments catalans que no pengen la bandera espanyola per prendre represàlies jurídiques. Mentre els advocats de l’estat estudien cas per cas, alguns casos ja han arribat als tribunals, segons informen fonts del govern espanyol.

La polèmica per la negativa de molts ajuntaments d’hisar la bandera espanyola va rebrotar el 18 de febrer quan centenars de persones van fer un acte simbòlic, convocat per l’Assemblea Nacional Catalana, a Sant Pol de Mar, que va retirar la bandera en protesta contra una sentència que els obligava a penjar-la.

La delegació del govern espanyol va anunciar que denunciaria els ajuntaments catalans que no tinguin la bandera espanyola als edificis consistorials. La delegada, Maria de los Llanos de Luna, va dir que enviaia un requeriment als ajuntaments que incompleixin la llei perquè restableixin la bandera espanyola a l’edifici consistorial. I en cas que no facin cas al requeriment, diu que els denunciarà als jutjats a través de l’advocacia de l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any