François Hollande promet ratificar la carta Europea de les llengües regionals

  • Dj. 22 de març del 2012 (matí)
    El candidat socialista a la presidència de l'estat francès François Hollande promet que ratificarà la Carta Europea de les llengües regionals ...>>

VilaWeb
Redacció
22.03.2012 - 06:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons el seu programa, que podeu consultar aquí i s’està distribuint, el candidat socialista afirma que si guanya, l’estat francès signarà a la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries. Un tractat aprovat l’any 1992, però mai ratificat per l’estat francès. Això seria un gran pas pel reconeixement de l’estat a les altres llengües ‘regionals’ que es parlen a frança, com són el català, l’occità, el basc, el bretó, el cors o l’alsacià.

No oblideu que, el pròxim 31 de març es farà un acte històric i simultani: reivindicatiu, divers però unitari, a tots els territoris de l’estat on es parla altra llengua històrica, a més del francès, alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc (a Catalunya Nord fem un LipDub). Un acte de formes diverses escollides a cada lloc: a Kemper (per Bretanya), Baiona (Ipar Euskadi, Pais Basc nord), Ajacció (Còrsega), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), i Estrasburg, plaça Klèbert (per Alsàcia); El lema comú (cadascú en la llengua pròpioa o en francès) és ‘Una llengua, un dret, una llei’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any