Llanos de Luna denunciarà els ajuntaments sense la bandera espanyola

  • Diu que primer els enviarà un requeriment i si no compleixen, actuarà l'advocació de l'estat · El govern es mostra sorprès per la prioritat de l'estat a Catalunya

VilaWeb
Redacció
06.03.2012 - 15:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegació del govern espanyol denunciarà els ajuntaments catalans que no tinguin la bandera espanyola als edificis consistorials. La delegada, Maria de los Llanos de Luna, ha dit avui que enviarà un requeriment als ajuntaments que incompleixin la llei perquè restableixin la bandera espanyola a l’edifici consistorial. I en cas que no facin cas al requeriment, diu que els denunciarà als jutjats a través de l’advocacia de l’estat.

Llanos de Luna diu que la mesura no respon a motius ideològics sinó a la voluntat de fer complir la llei.

A molts edificis consistorials no hi oneja, ni hi ha onejat durant molts anys, la bandera espanyola. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar fa poc l’Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar-la, després d’una denúncia d’un regidor. Com a acte de protesta, l’ANC hi va penjar una estelada, però la delegació del govern espanyol la va fer treure i els va instar a penjar-hi l’espanyola. Arran d’aquesta polèmica, el consistori ha rebut múltiples correus amenaçadors, i Llanos de Luna va anunciar que seria ‘inflexible’ amb el compliment de la llei de banderes. 

El govern sorprès per aquesta prioritat de l’estat a Catalunya

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha dit en la conferència de premsa d’aquest migdia que ‘crida l’atenció’ que l’estat prioritzi aquesta qüestió i ha demanat si aquest ha de ser l’objectiu que centri la seva activitat a Catalunya. ‘Si hi ha ajuntaments que demanin suport a la Generalitat, sempre estarem al seu costat d’acord amb allò que marca la llei’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any