Pujol diu a Espanya que votaria sí a la independència

  • Reacció contraposada a Twitter entre catalans i espanyols sobre les declaracions de l'ex-president a la Sexta

VilaWeb
Redacció
04.03.2012 - 22:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha deixat clar que si avui es fes un referèndum sobre la independència de Catalunya votaria sí. I, a diferència de les últimes entrevistes i conferències que havia fet últimament, ho ha dit per a una audiència diferent, d’àmbit espanyol. Pujol ha remarcat en una entrevista amb Jordi Évole al programa Salvados de la Sexta que no té arguments contra els independentistes. ‘Tenen raó’, ha reblat.

‘Hi ha una sensació que Catalunya està maltractada. S’ha acceptat durant anys que havíem de fer una aportació solidària a Espanya. Però hi ha una voluntat d’Espanya de portar-nos a la residualització, que és el pas previ a desaparició’, ha declarat Pujol.

‘Jo sóc català, i sóc espanyol si puc. Però ara no puc ser espanyol, és cada vegada més difícil’, ha afegit, recordant que durant seixanta anys havia lluitat per una Catalunya dins d’Espanya en harmonia. ‘He perdut’, ha admès.

L’ex-president també ha qualificat de penosa l’entrevista, per haver d’admetre aquest fracàs en a construcció de ponts entre Catalunya i Espanya, de la mateixa manera que ja va reconèixer que no li hauria agradata de pronunciar la conferència ‘Residuals o independents‘ (pdf), en què va exposar per primera volta tot aquest argumentari.

El pastor Fundador de Jaén també votaria sí

Les declaracions de Pujol han fet que Twitter tragués fum, i l’etiqueta #PujoladiosEspaña de seguida ha estat ‘trending topic’. Les opinions de catalans i espanyols són molt contraposades: uns entenent, en general, els arguments exposats per l’ex-president per a votar sí a la independència; els altres, expressant la perplexitat per aquests mateixos arguments.

La mateixa perplexitat que ha causat entre els tuitaires espanyols la declaració del pastor Fundador, de Centelles i nascut a Jaén. Fundador s’ha trobat amb Pujol i Évole a mitja entrevista al Tagamanent, i en una breu conversa que ha mantingut ha dit que votaria sí a un referèndum sobre la independència, per més que hagi nascut a Jaén, i recordant que fa quaranta anys que viu a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any