La tertúlia proscrita

Desconvocada la vaga als busos de TMB

  • L'assemblea del treballadors desestima les condicions de l'empresa i proposa de continuar negociant

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors dels autobusos de TMB han votat majoritàriament per desconvocar la vaga que havia de durar d’avui dijous. Això no obstant, han desestimat les condicions laborals que els proposa la direcció de l’empresa i proposen de continuar negociant. L’assemblea de treballadors es va fer ahir al vespre a les cotxeres del Triangle de Barcelona.

Tot just el dia abans un 74,66% dels treballadors de la companyia de Metro havia votat que sí a la proposta salarial de TMB, de manera que la vaga de quatre dies, que hauria coincidit amb el Mobile World Congress (MWC), es va desconvocar.

Just abans de votar hi va haver divergència d’opinions. Alguns sectors volien votar directament, però uns altres preferien que s’obrís un torn de paraula per escoltar les opinions dels treballadors. Finalment els responsables de cada sindicat van fer ús del micròfon per posicionar-se. Alguns representants sindicals van demanar als assistents a l’assemblea que desconvoquessin la vaga; uns altres optaven per mantenir les jornades de protesta. Es van sentir veus parlant ‘traïció’, per la decisió dels treballadors de Metro votant en referèndum aquest dissabte. Alguns sindicalistes van dir que aquesta proposta era ‘perillosa i dolenta’ i que lligava de mans el propers responsables a negociar el conveni col·lectiu a partir del 2014.

La proposta que ha posat sobre la taula TMB suposa que els treballadors cobrin els endarreriments de 700 euros d’aquest 2011 en dues tongades, una el 2013 i l’altra el 2014. I que l’augment del 2,4% que preveu el conveni col·lectiu es divideixi en dos més també en aquests dos anys. Els treballadors no l’han acceptada i, per més que no faran vaga, volen continuar negociant.

Un 74,6% de la plantilla en conveni de Metro va decidir dissabtede desconvocar la vaga.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any