Tancades a universitats i instituts contra la retallada en l’ensenyament

  • Desenes de professors, alumnes i familiars han passat la nit en diversos centres del Principat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.02.2012 - 08:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb l’acord entre CiU i PP per a tirar endavant el segon pressupost restrictiu del govern d’Artur Mas, desenes de professors, alumnes i familiars s’han tancat en quatre universitats catalanes, la UAB, la UPC, la Universitat de Girona i la de Lleida i a instituts i a escoles de diferents ciutats del Principat. Protesten per la retallada d’un 4,9% que en ensenyament respecte del 2011 que es preveu en el pressupost que avui pot quedar aprovat.

La majoria de les tancades van començar ahir al vespre i s’han acabat avui al matí, i han comptat amb el consentiment dels equips de govern dels centres. El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, s’ha tancar a l’institut la Pineda de Badalona. Uns altres centres que s’hi han sumat són, per exemple, l’escola Baixeres de Barcelona, el CEI Ponent de Granollers, l’IES Torre de Palau de Terrassa, l’IES Salvador Espriu de Salt, l’IES Salvador Espriu de Girona i l’IES Manolo Hugué de Caldes de Montbui.

A més de CCOO, han donat suport a la convocatòria la UGT, la USTEC·STEs, CAu i CSFIF, entre més. Aquests sindicats, i tots els de la funció pública, aplegats al IAC, han convocat per a avui una jornada de protestes contra les retallades, coincidint amb la votació dels pressupostos al Parlament. Avui primera hora volen entregar als diputats unes esqueles que simbolitzen la defunció dels drets socials i laborals de la gent.

Després de la tancada a centres escolars i universitaris, avui a les 17.30 hi ha prevista una concentració de treballadors de la funció pública davant del parlament sota els lemes ‘Prou retallades, els nostres drets no es toquen’ i ‘Cop d’estat pressupostari: el parlament liquida 30 anys de conquestes laborals i socials’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any