La UE sospita que Rajoy ha falsejat el dèficit del 2011

  • Per fer més fàcil complir l'objectiu del 2012 · Ho assegura l'agència Reuters, que cita fonts oficials comunitàries

VilaWeb
Redacció
14.02.2012 - 14:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea sospita que el govern de Mariano Rajoy va inflar les dades del dèficit del 2011, que fixa en un 8%, per a millorar el balanç de reducció del dèficit d’enguany i fer que l’objectiu, del 4,4%, sigui més assequible. Així ho indica una informació de l’agència Reuters, que cita fonts oficials comunitàries, que pensen que Rajoy podria endarrerir l’adopció de mesures dràstiques d’austeritat fins al mes de maig, per evitar que perjudiqués el PP en les eleccions andaluses. El govern espanyol nega que les dades que han donat manipulin la realitat. L’oposició demana explicacions.

El govern de Rajoy va fer públic durant els primers dies de ser en funcions que el dèficit del 2011 era del voltant del 8%, dos punts per sobre del 6% previst, i fins i tot hi diversos ministres van parlar de dades diferents sobre aquest increment del dèficit.

El mateix teletip de Reuters diu que Brussel·les veu molt possible que hi hagi sancions contra l’estat espanyol per l’incompliment dels plans d’estabilitat a què s’havia compromès amb la Comissió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any