La Flama de la Llengua Catalana va ser rebuda oficialment per la Universitat Jaume I i per l’Ajuntament

  • Enguany, els actes de la 43a renovació de la llengua els munta el Centre Excursionista de la nostra ciutat, coincidint amb la commemoració del 80 aniversari de les Normes de Castelló

VilaWeb
Redacció
01.02.2012 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enguany, per primera vegada, és una entitat excursionista del País Valencià, el Centre Excursionista de Castelló, qui organitza els actes de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que arribava a la seua 43 edició. I s’ha decidit atorgar-li l’organització d’aquest acte per commemorar així els 80 anys de la signatura a la nostra ciutat, l’any 1932, de les normativa lingüística unificadora de la llengua, les Normes de Castelló.

La Flama, duta per membres del Centre Excursionista i acompanyada de dolçaines i tabals, va arribar dijous de matí a la Universitat Jaume I, on va ser rebuda pel seu rector, Vicent Climent, acompanyat pels vice-rectors de Cultura i de Relacions Institucionals. Durant l’acte de rebuda va sonar la Muixeranga, interpretada pels tabaleters i dolçainers que acompanyaven la Flama, així com les cançons “El cant dels ocells” i “Muntanyes del Canigó”, interpretades per la coral Pentecosta.

Van intervenir en l’acte un alumne de la UJI, en representació dels estudiants i de la plataforma Castelló per la Llengua; Vicent Pitarch, membre de l’Institut d’Estudis Catalans; Guillem Palomo, president del Centre Excursionista; i el rector, Vicent Climent. Tots ells van recordar els lligams de profunda catalanitat de Castelló i del seu Centre Excursionista, així com el paper clau que juguen les universitats, i concretament la de Castelló, en la recuperació i normalització de la llengua catalana.

A la vesprada del mateix dia, a les 19 hores, a la Casa Matutano del carrer Cavallers, on es van signar l’any 1932 les Normes, la Flama va ser rebuda oficialment per l’Ajuntament de la ciutat, concretament per la vicealcaldessa Marta Gallén (PP), que duia la representació de l’alcalde, pel regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Mulet, també del PP, i pel portaveu del BLOC- Compromís, Enric Nomdedéu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any