El PP impedirà que ERC i Amaiur siguin a la comissió de secrets oficials

  • S'estima més que el grup mixt estigui representat per UPN, que només té un diputat

VilaWeb
Redacció
29.01.2012 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular no acceptarà l’entrada d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i d’Amaiur a la comissió de secrets oficials del congrés espanyol i prefereix que el grup mixt estigui representat per la Unió del Poble Navarrès (UPN), que només té un diputat. El suport del grup popular és imprescindible per l’elecció dels diputats amb accés a matèries classificades perquè es necessita el vot de tres cinquenes parts del ple del congrés -210 diputats.

Segons la legislació, el ple del congrés ha d’escollir els pròxims mesos els diputats autoritzats a accedir a informació classificada com a secreta, que són també els que formen la comissió de despeses reservades on es controlen les partides pressupostàries i de les activitats del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) espanyol.

La comissió és formada per un diputat de cada grup parlamentari, que normalment és el portaveu dels grups. Per tant, el grup mixt hi tindrà un únic representant malgrat que actualment integra divuit diputats de set partits diferents.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any