Un xoc d’un tren de Rodalia i un Talgo fa vint-i-cinc ferits lleus a Barcelona

  • L'un anava amb 150 passatgers i l'altre, buit · El govern vol obrir un expedient informatiu a ADIF i demanar de millorar la senyalització

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un tren de Rodalia de Renfe de la lína R1, amb 150 passatgers, va topar ahir al vespre amb un Talgo entre les estacions del Clot-Aragó i l’Arc de Triomf de Barcelona. Segons la companyia Renfe, un dels trens va xocar per darrere amb l’altre, però cap no va acabar descarrilant, i segons dades de Protecció Civil, hi ha vint-i-cinc ferits, cap de greu.

 

Després de la topada el tren de passatgers va poder retrocedir fins al Clot, on sis unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques van atendre els passatgers. 

Segons les primeres informacions de Protecció Civil és un xoc de ‘petita significació i no hi ha indicis de res que hagi de preocupar’. Ara, fa nou mesos ja hi hagué una topada similar, de menys intensitat, també a l’estació del Clot, segons algunes fonts.

Expedient informatiu

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va avançar que el govern pensava a obrir un expedient informatiu a ADIF per l’accident, oimés que ‘és el segon incident a l’estació en menys d’un any’. Per això vol demanar a ADIF que millori immediatament la senyalització als túnels d’accés de Barcelona, que són un punt ‘conflictiu’ de la xarxa ferroviària. De totes maneres, esperarà a rebre el dictamen de les causes de l’accident per l’empresa abans de prendre cap decisió.

Com va explicar Font, en l’accident anterior a l’estació del Clot es va atribuir a un error humà, encara que la mala senyalització també van tenir-hi a veure. Aquesta és la principal reivindicació del govern, que considera que els accessos a la capital catalana pels túnels gestionats per ADIF no tenen la senyalització adequada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any