Messi i Guardiola confirmen la preeminència blau-grana al futbol

  • Messi obté la tercera Pilota d'Or consecutiva · Guardiola dedica en català el títol de millor entrenador a Tito Vilanova

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lionel Messi ha guanyat per tercer any consecutiu la Pilota d’Or de la FIFA, guardó individual a què aspiraven també el jugador del Barça Xavi Hernàndez, i el madridista Cristiano Ronaldo. Messi va voler compartir amb Xavi el premi i va dir que era un honor compartir equip. El premi al millor entrenador del 2011 ha estat per al tècnic blau-grana Josep Guardiola, que ahir a la gala de la FIFA el va dedicar en català al seu ajudant, Tito Vilanova.

El blau-grana Lionel Messi, guanyador de la Pilota d’Or el 2009 i el 2010 i millor jugador de la FIFA del 2010, era el principal favorit del 2011. Messi ha marcat en totes les competicions que ha disputat el Barça i va tancar la temporada 2010-2011 amb 53 gols. Amb el premi d’enguany ha igualat el francès Michel Platini, l’únic jugador fins ara que havia obtingut el premi tres anys consecutius (1983, 1984 i 1985). També han aconseguit tres Pilotes d’Or Johan Cruyff (1971, 1973 i 1974) i Marco van Basten (1988, 1989 i 1992).

L’altre blau-grana, Xavi Hernàndez, Pilota de Bronze de 2009 i 2010, ha acabat convertint-se en l’etern candidat a aconseguir la Pilota d’Or, després de tres anys d’estar entre els tres millors futbolistes del planeta. El jugador terrassenc ha estat decisiu perquè el conjunt de Pep Guardiola aconseguís cinc títols el 2011. Fa pocs dies fou considerat el millor constructor de joc del món per la Federació Internacional d’Història i Estatística del Futbol (IFFHS) per quarta temporada consecutiva. De fet, només li falta la Pilota d’Or per a coronar una carrera d’èxits i reconeixements.

A més la Pilota d’Or, la FIFA ha atorgat, per segona vegada, el premi al millor entrenador. I l’ha donat a Pep Guardiola –també millor entrenador del món segons l’IFFHS. Hi aspiraven José Mourinho i Alex Ferguson. Després de fer un discurs en anglès d’agraïment i de reconeixement als altres dos nominats, José Mourinho i Alex Ferguson, Guardiola ha dedicat en català el premi a Tito Vilanova. ‘Vull dedicar aquest trofeu a Tito Vilanova. Això va per a tu, noi’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any