El govern valencià va pagar a Urdangarín 3,5 milions d’euros i, el govern català, 34.000

  • Per als fòrums València Summit del País Valencià i per a assessorament en l'àmbit de la salut del Principat

VilaWeb
Redacció
02.01.2012 - 21:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sumari del cas Palma Arena, que va deixar de ser secret dijous i que les parts ja han pogut consultar, revela, a banda les irregularitats dels convenis signats amb el govern balear, uns quants convenis més, signats amb els governs valencià i català. Però, en aquests casos, no hi ha detalls sobre les factures i la destinació final dels pagaments.

Nóos va signar amb el govern valencià tres convenis, concretament pels fòrums València Summit, dels quals se’n van fer tres per valor de 3,5 milions d’euros. També s’havia contractat un quart congrés, però no es va fer per la sortida d’Iñaki Urdangarín de Nóos, l’any 2006, car era ell qui inspirava confiança, tant a la Generalitat com al govern municipal, que també figura com a contractant. Pel primer congrés, el de l’any 2004, les institucions valencianes van pagar més d’1,4 milions d’euros, la majoria dels quals van anar a parar a Nóos: 900.000 euros. La resta eren per a pagar tècnics i traductors, i també per a viatges i ‘catering’, entre més coses. En el dictamen, el fiscal no es pronuncia sobre possibles irregularitats en aquests convenis, com sí que fa en els que va pagar el govern balear.

La Generalitat de Catalunya també apareix al sumari arran de la signatura, el 2005, d’un conveni pel Departament de Salut, aleshores dirigit per l’ex-consellera Marina Geli. El govern va cedir, a tenor d’aquest conveni, més de 34.000 euros per donar suport a projectes de cooperació sanitària.

La informació del sumari ve d’un dictamen del grup de delinqüència econòmica del cos espanyol de policia, segons el qual el 7 de novembre de 2005 Diego Torres, soci d’Urdangarín, va signar un conveni amb el Departament de Salut. Entre els objectius que s’hi detallaven hi havia el d’estudiar estratègies sanitàries i la manera de coordinar-les.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any