‘Floquet de neu’, el primer film infantil que s’estrena en català al País Valencià

  • Escola Valenciana promourà el film a les escoles de València ciutat, de l'Horta Nord i de l'Horta Sud

VilaWeb
Redacció
23.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film ‘Floquet de neu’ s’estrena avui amb més de seixanta còpies en català, repartides per les sales de tot el país, també les sales Ocine de València. ‘Floquet de neu’ és, doncs, el primer film infantil que es projecta en català al País Valencià, i això gràcies a l’acord entre la distribuïdora Filmax i l’exhibidora Ocine, amb la voluntat d’ampliar la quota de mercat. També és un pas més en la normalització de la projecció de films en català, un pas que s’ha fet sense gens d’ajut econòmic.

 

Cal destacar el paper d’Escola Valenciana, que promourà el film a les escoles de València ciutat, de l’Horta Nord i de l’Horta Sud, que tindran descomptes en les sessions del cap de setmana.

La projecció de ‘Floquet de Neu’ coincideix amb el final de la campanya de tardor de cinema a l’escola d’Escola Valenciana, que ha coordinat cicles de projeccions a cinemes i auditoris. En total, més de 30.000 alumnes han pogut assistir a les projeccions fetes a vint-i-cinc municipis del País Valencià. ‘La nostra fita és d’arribar amb el programa de films doblats a la nostra llengua als exhibidors per tal que s’adonen que el cinema en valencià és interessant des del punt de vista comercial i que hi ha una important demanda de públic’, manifesta Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, que ara es proposa de dur les estrenes en català a les sales de tot el País Valencià durant tot l’any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any