Quina sort! Hui m’han atés en valencià!

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons un informe que va fer públic a l’octubre Intersindical Valenciana, només un 1,3% del personal de les conselleries i del organismes autònoms de la Generalitat ocupa llocs on s’acrediten coneixements de valencià.
És a dir, les ciutadanes i els ciutadans que volem exercir el dret a viure en valencià, quan hem d’acudir a qualsevol administració, només podem confiar en la sort per a veure garantits els nostres drets establits a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Llei que responsabilitza a la Generalitat de regular els criteris d’aplicació del valencià a l’administració, mitjans de comunicació i ensenyament.

Només cal parar-se un moment en veure anunciat ‘Cinema en Valencià’, com si d’una excepció es tractara al nostre País Valencià. Se li acudeix a algú que en algun país s’anunciara cinema en la seua pròpia llengua una vegada a la setmana i això es veiera ‘normal’?

Per evitar tot això, ara, a Ontinyent, els grups municipals de PSPV-PSOE i Compromís, amb el vist-i-plau dels sindicats de l’Ajuntament STA, CCOO i UGT, juntament amb adhesions de nombroses associacions i sindicats d’altres àmbits com ara l’STEPV, presenten en el pròxim ple del Consistori una proposta per la qual es recuperarà la necessitat de comptar amb el certificat corresponent a la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià per poder treballar a l’Ajuntament de la ciutat.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any