Iñaki Urdangarín desvincula la Casa Reial de les seves activitats professionals

  • Lamenta des de Washington el greu perjudici que causa la investigació sobre la seva família

VilaWeb
Redacció
11.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iñaki Urdangarin va trencar ahir el silenci per segona vegada des de l’obertura de la investigació sobre la seva activitat empresarial, el mes passat. En unes breus declaracions a Washington, on viu des de 2009 amb la infanta Cristina i els quatre fills, el gendre del rei va lamentar ‘profundament el greu perjudici a la imatge’ de la seva família i de la Casa Reial, que ‘no té res a veure’, va dir, amb les seves activitats privades.

Urdangarín, que parla arran de ‘l’acumulació d’informacions i comentaris apareguts als mitjans de comunicació’ relatius a les seves actuacions professionals, també va informar de la designació d’un assessor jurídic i portaveu, Mario Pascual Vives, del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

La justícia investiga Urdangarín per la seva activitat com a directiu de l’institut Nóos, des d’on es va crear un entramat de societats amb què presumptament es desviaven fons públics i privats. En concret, se’l vincula amb el cas Palma Arena i amb irregularitats a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El gendre del rei pot ser encausat per malbaratament, falsedat documental, frau a l’administració, suborn i tràfic d’influències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any