L’activista Mumia Abu-Jamal no serà executat

  • Després de 30 anys de lluita li commutaran la pena per la cadena perpètua · Fou condemnat per la mort d'un policia el 1981 que ell sempre ha negat

VilaWeb
Redacció
07.12.2011 - 19:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’activista i periodista Mumia Abu-Jamal no serà finalment executat. La decisió de la fiscalia de no acceptar la condemna arriba quan fa trenta anys que Abu-Jamal, ex-membre del Partit Pantera Negra, va ser condemnat per la mort del policia Daniel Faulkner, el 1981. La condemna a mort ha estat commutada ara per la cadena perpètua, d’acord amb les lleis de l’estat nord-americà de Pensilvània.

Abu-Jamal sempre ha negat que matés un policia blanc després d’un control viari al seu germà negre a Filadèlfia, el 1981. El jurat, format per blancs, el va condemnar a mort, però ell va recórrer la sentència al·legant que havia estat víctima del racisme. Un jutge va demanar que es repetís la vista oral perquè hi havia trobat irregularitats, però la fiscalia va recórrer la sentència el 2001: el fet va desencadenar protestes d’universitaris i advocats, oimés que els escrits i els discursos crítics d’Abu-Jamal sobre el sistema de justícia nord-americà havien sacsejat la societat nord-americana. En aquests trenta anys, Abu-Jamal s’ha convertit en un símbol de la lluita contra el racisme i contra la pena de mort.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any