El deute del govern valencià als proveïdors és de 2.500 milions

  • El Consell confia a col·locar tota l'emissió de bons per a poder eixugar-lo

VilaWeb
Redacció
05.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El deute del govern valencià als proveïdors és de 2.500 milions d’euros, va admetre ahir el conseller d’Economia, Enrique Verdeguer, que confia que es podrà eixugar a començament de l’any vinent, si reïx l’emissió de bons. A l’emissió de deute públic, de 1.800 milions, ampliables a 2.800, se n’hi podrien afegir 1.055 milions, pendents d’autorització del govern espanyol.

 

La liquiditat obtinguda amb aquesta emissió es destinarà, en primer lloc, a pagar el venciment de l’emissió de bons del desembre de l’any passat, que fou de 1.500 milions, i a satisfer els compromisos amb els proveïdors, alguns dels quals fa mesos que no cobren.

Ara, el conseller ha avisat que no podrà establir un calendari de pagament fins que no s’acabi la col·locació de la nova emissió de bons. Si no es col·loqués tota la quantitat prevista, Verdeguer diu que hi ha uns altres mecanismes per a obtenir liquiditat, com ara la centralització del deute per l’estat i una línia de bestreta de l’Institut de Crèdit Oficial, aprovada pel Consell de Política Fiscal i Financera al juliol.

De fet, Verdeguer creu que no té gaire sentit el sistema actual de captació de diners: ‘Competim entre nosaltres per una liquiditat molt limitada’, i per tant és partidari d’un sistema que integri estat, comunitats autonòmiques i ajuntaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any