Aprenent a fer de periodistes

  • Els alumnes de 5è i 6è de l'escola Sant Salvador de Cercs participen a VilaWeb en un taller sobre televisió per internet i periodisme digital

VilaWeb
Redacció
05.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Sant Salvador de Cercs (Berguedà) ja són una mica més periodistes. El dia 23 de novembre van participar en un taller sobre televisió per internet i periodisme digital a VilaWeb. Juntament amb la directora del centre i les seves tutores, prenen part en un programa de formació per tal de desenvolupar, des de l’escola, un canal de comunicació.

El director del diari, Vicent Partal, els va fer una sessió introductòria sobre el futur de la premsa i la televisió. Tot seguit, repartits en tres grups, i acompanyats pels periodistes de VilaWeb van fer una entrevista a Enric Cambray, l’actor que fa d’Òscar Benjumea a ‘El cor de la ciutat’, van fer un reportatge sobre el resultat de les eleccions espanyoles i un informatiu, amb continugts propis (vegeu-ne el vídeo).

Aquesta fou la primera sessió d’una iniciativa de les regidories d’Ensenyament i de Comunicació de l’Ajuntament de Cercs, amb el suport de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona. És un projecte d’educació en comunicació amb l’escola del municipi per tal de desenvolupar, des de l’escola, un canal de comunicació.

En aquesta primera sessió alumnes i mestres van poder conèixer i experimentar les possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’hora de donar informació, promoure el coneixement i el treball en xarxa.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any