Exposició Josep Subirats a la Polvorera

  • Fins al 15 de febrer podeu visitar l'exposició dedicada a Josep Subirats a la Polvorera, al carrer Rabelais de Perpinyà, on trobareu el recorregut de l'artista a través els anys de guerra 1936-1941 ...>>
    Dm. 4 de desembre del 2011

VilaWeb
Redacció
04.12.2011 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquesta exposició, comissariada per Eric Forcada, trobareu, entre moltes altres coses, la descripció feta per l’artista, amb els seus dibuixos i pintures, de la vida del camp de concentració del Camp de Mart de Perpinyà, situat a l’emplaçament actual del liceu Jean-Lurçat, entre novembre 1939 i març 1940. Una part desconeguda i inèdita de la història de Perpinyà, que es pot conèixer ara gràcies a les obres de Subirats que va realitzar centenars de dibuixos durant les seues diverses detencions.

 Soldat republicà i autor de cartells per la República, Josep Subirats va ser el testimoni de la vida als camps d’Argelers, Sant Cebrià, del Barcarès però també en els camps franquistes de Figueres i Reus quan va tornar a Catalunya Sud. Posteriorment, va ser incorporat als batallons disciplinaris pels soldats vençuts obligats als treballs forçats. Finalment l’artista, de retorn a Barcelona, es va interessar al fenomen del barraquisme de la postguerra en els suburbis barcelonins.

Podeu visitar l’exposició dels dimarts als diumenges de 11 h 00 à 17 h 30.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any