Montilla: senador i ex-president

  • Confirma que compaginarà l'activitat al senat espanyol amb l'oficina d'ex-president

VilaWeb
Redacció
02.12.2011 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Montilla mantindrà l’oficina d’ex-president per més que hagi estat designat senador. Ho justifica perquè, d’aquesta manera, podrà ‘fer pedagogia’ sobre com és Catalunya a Madrid, i ha reconegut que la seva elecció pot haver causat polèmica. També ha dit que era normal a Europa que un ex-president segueixi actiu en política i ha volgut destacar que ell és el primer cap del govern català que deixa el càrrec amb 55 anys d’edat. Ara, Montilla deixarà de cobrar el sou d’ex-president perquè la llei l’obliga.

‘A uns altres països d’Europa i del món no es trenca res quan algú després de ser president de la república és president regional o alcalde’, ha declarat Montilla.

Però tot i renunciar al sou que estava rebent des que va deixar el seu càrrec a la Generalitat, José Montilla no abandonarà l’Oficina de l’Expresident que la llei li va atorgar i que ja té en funcionament. En aquest sentit, ha explicat que com a senador comptarà amb els serveis de l’oficina parlamentària del grup de l’Entesa al que pertanyerà, “però no deixaré d’exercir d’expresident, ho seguiré fent com ho fan els altres expresidents”. “És més, ho penso fer més encara. Deixaré de pertànyer a la direcció del PSC en unes setmanes i el meu compromís amb el país i el càrrec institucional és plenament vigent”, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any