Les estrenes: ‘La conspiració’ per a assassinar Lincoln, a la gran pantalla

  • Robert Redford estrena un altre film dirigit per ell · Repassem els films que s'estrenen aquesta setmana

VilaWeb
Redacció
02.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Robert Redford s’ha tornat a posar darrere la càmera per rodar ‘The conspiration’, un film sobre l’assassinat de l’ex-president nord-americà Abraham Lincoln i sobre la conspiració per a preparar-lo. És un dels films més significatius que s’estrenen aquesta setmana.

Hi fem un cop d’ull:

>The Conspirator. Direcció: Robert Redford. Intèrprets: Robin Wright, Evan Rachel Wood; James McAvoy, Justin Long, Tom Wilkinson. Gènere: Drama. Esbós: Després de l’assassinat d’Abraham Lincoln detenen vuit individus, acusats d’haver conspirat per matar el president, el vice-president i el secretari d’estat. Dels detinguts, l’única dona és Mary Surrat, que governa la pensió on l’autor de l’assassinat i els còmplices es van reunir per preparar-lo. L’advocat de Surrat sospita que la seva client és innocent i que la fan servir per capturar el seu fill, John, l’únic conspirador que ha pogut fugir. Vídeo.

>Restless. Direcció: Gus Van Sant. Intèrprets: Mia Wasikowska, Jane Adams, Schuyler Fisk; Henry Hopper, Ryo Kase. Gènere: Drama. Esbós: Dos marginats, que les circumstàncies han aplegat, estableixen un lligam d’amor profund. Una mirada a l’amistat i a l’amor en el pas de l’adolescència a l’adultesa. Vídeo.

>Wickie auf grosser Fahrt (‘Vicky el Vikingo y el Martillo de Thor’). Direcció: Christian Ditter.. Intèrprets: Valeria Eisenbart; Jonas Hammerle, Waldemar Kobus, Gunther Kaufmann. Gènere: Aventures. Esbós: Vicky pren les regnes del seu poble quan el seu pare és capturat per Sven el terrible. Ara ha de conduir els seus homes per rescatar el pare. Això vol dir molts perills i haver de defensar els tresors dels déus llegendaris. Vídeo.

>Real steel. Direcció: Shawn Levy. Intèrprets: Evangeline Lilly; Hugh Jackman, Dakota Goyo, Kevin Durand. Gènere: Ciència ficció. Esbós: En un futur no gaire llunyà la boxa és una disciplina esportiva de gran tecnologia. Charlie i el seu fill Max entrenen un ferm aspirant al campionat. El sostre és molt alt, però, contra tot pronòstic, tenen una oportunitat. Vídeo.

>L’estate di Martino. Direcció: Massimo Natale. Intèrprets: Matilde Maggio; Treat Williams, Luigi Ciardo. Gènere: Drama. Esbós: L’estiu del 1980 va ser tràgic per a Itàlia: l’avió CD9 fou abatut i hi va haver un atemptat a l’estació de Bolonya. Aquests dos tràgics episodis marquen la vida de Martino, un noi de quinze anys; de Clark, un capità de l’exèrcit nord-americà afeccionat al surf; i de Sílvia, la parella del germà de Martino. Aquestes relacions paral·leles discorren entorn del surf en una platja reservada a l’OTAN. Vídeo.

>Happy Feet Two. Direcció: George Miller. Gènere: Animació. Esbós: Mumble, el mestre de ball, té un fill, Erik, que no li vol ballar i s’escapa de casa. Topa amb Sven, un pingüí que pot volar, i creu que no pot competir-hi, però quan tot es trasbalsa, demostra el seu valor. Vídeo.

>Jane Eyre. Direcció: Cary Fukunaga. Intèrprets: Mia Wasikowska, Su Elliott, Judi Dench; Michael Fassbender, Jamie Bell, Craig Roberts. Gènere: Drama. Esbós: Jane, uns institutriu, s’enamora de l’amo de Thornfield House, però deixa la casa perquè hi ha un secret que corca el seu amor. Vídeo.

>Fuga de Cerebros 2. Direcció: Carlos Therón. Intèrprets: Patricia Montero, Paula Prendes; Adrián Lastra, Alberto Amarilla, Canco Rodriguez. Gènere: Comèdia. Esbós: El germà petit d’Emilio Carbajosa empaita la noia de la seva vida fins a Harvard. Però en un bell en sec apareix Marta, la nena de qui s’havia enamorat quan era petit. Vídeo.

>In Time. Direcció: Andrew Niccol. Intèrprets: Amanda Seyfried, Olivia Wilde; Justin Timberlake, Cillian Murphy. Gènere: Enjoli. Esbós: En un futur en què és possible d’aturar l’envelliment als vint-i-cinc anys, l’única manera de mantenir-se viu és d’obtenir més temps, robar-ne o heretar-ne. Un guany de temps permet a Will Salas d’accedir al món dels rics, on s’uneix amb una jove hereva per mirar de destruir aquest sistema corrupte. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any