La tertúlia proscrita

El Museu Valencià d’Història Natural tanca per manca de diners

  • Farà fora tres treballadors dels quatre que hi ha perquè ni la Diputació ni la Generalitat no paguen

VilaWeb
Redacció
30.11.2011 - 09:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Torres Sala, en què també participen l’ajuntament, la diputació i la Generalitat, ha aprovat un ERO d’urgència per fer fora tres treballadors dels quatre de la institució perquè aquestes tres institucions amb prou feines si paguen. Tan solament hi haurà un conservador perquè vetlli els milers d’insectes i de mol·luscs dipositats a la sala, oberta fa trenta-tres anys, però que tancarà el dia 9 de desembre. La Torres Sala gestiona el Museu d’Història Natural de València.

 

Aquests últims dos anys el Consell i l’ajuntament han reduït les aportacions al museu a 20.000, de 72.336 que n’hi aportaven. També hi ha diners no cobrats; la Generalitat, per exemple, deu 65.000 euros d’enguany i l’any passat. Això ha obligat la Fundació Torres Sala a demanar un crèdit de 35.000 euros, avalats per una subvenció del Consell. Per una altra banda, la Diputació fa tres anys que no paga els 24.000 euros compromesos amb la fundació.

Martín Quirós, president de la fundació delegat per la Generalitat, s’ha queixat de la negligència de la diputació, que ha obligat a presentar un ERO per poder acomiadar la treballadora a jornada completa que gestiona els tallers i les visites escolars; un administratiu a temps parcial i el conservador de mol·luscs, que té un contracte per hores: ‘Parlem de mileuristes, i d’un sou de 600 euros el mes. Hem fet un ERO per quatre rals.’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any