Quins canals hi ha en joc?

  • La privatització del Canal 33 o un reagrupament de 33 i Esports 3 i de Canal 3XL i Canal Super 3 serien les solucions més factibles

VilaWeb
Redacció
25.11.2011 - 12:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La decisió de rebaixar el nombre de canals que emet Televisió de Catalunya no és una notícia sorprenent. Ja fa mesos que circulen travesses sobre aquesta possibilitat amb l’argument, per part dels qui defensen aquesta reducció, que hi ha massa oferta.

Actualment TVC emet vuit canals de televisió. Però dos d’ells es consideren fora de la graella normal. L’un és TV3HD que només és l’emissió en sistema d’alta definició de TV3 i l’altre és TV3Cat, el canal que emet a les Illes Balears i a la resta d’Europa i el món per satèl·lit o a través de xarxes de cable. Aquest canal és sobretot la programació de TV3 però sense els espais amb drets d’emissió restringits, per exemple sense el futbol o la fórmula 1 i sense films, excepte els de producció pròpia.

Al Principat doncs emeten sis canals de Televisió de Catalunya: TV3, Canal 33 (que ara és el canal cultural), 3/24 (el canal de notícies), Esport3, Canal Super3 (el canal infantil) i Canal 3XL (el canal jove).

Des de fa anys s’especula amb la possibilitat d’una privatització del Canal33. Especialment el Grup Godó en parla amb la intenció de fusionar-lo amb 8TV. Aquesta cadena privada no ha arrencat bé i aconseguir una posició de graella consolidada, com la que ara té el Canal33 seria un canvi radical.

Tot i això no seria fàcil privatitzar un canal que és una gran referència de Televisió de Catalunya. A banda els problemes legals que hi hauria els altres grups mediàtics considerarien una privatització com aquesta poc menys que com una declaració de guerra, difícil de gestionar pel govern.

La proposta més senzilla seria retornar a la situació de fa uns mesos i reagrupar el canal infantil i juvenil (que usen franges horàries diferents) i reagrupar també Esports 3 i el Canal 33.

En qualsevol cas el 3/24 és el canal que quedaria al marge i que ningú no discuteix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any